Tik uz zagrebačku Katedralu, na adresi Bakačeva ulica 11 nalazi se lokal u kojem je izložena kolekcija nakita i predmeta od zlata i srebra zlatarnice Rodić. Radi se o zlatarnici koja već desetljećima tradicionalno prenosi znanja ručne izrade nakita s generacije na generaciju. Osim u Bakačevoj, proizvode zlatarnice rodić možete naći na adresi Jurišićeva 10.

50

‘U današnje vrijeme prava je rijetkost ručna izrada nakita i predmeta od zlata i srebra. Sve je više uvoza, generičkih proizvoda i zarada na količinama. Trudimo se zadržati obiteljsku tradiciju i ljudima omogućiti ručno rađeni proizvod u koji je unesen trud, vrijeme i emocija. Naši kupci to prepoznaju, iako nije uvijek lako vidjeti na gotovom proizvodu da li je generički ili pak unikatan. Tu je važno povjerenje, rad s ljudima jedan na jedan – slušanje njihovih zamisli i ideja i naravno – ljubav prema onome što radiš.’
— Tomislav Rodić

108Tomislav Rodić u radioni (foto: Jasen Čeko)

Osim maloprodajom nakita, zlatarnice Rodić poznate su po stručnoj ručnoj izradi predmeta za sada već veliku i konkretnu klijentelu. Prvenstveno se tu radi o Crkvama, koje od zlatarnice Rodić naručuju popravke ili pak izradu relikvijara. No također, mnogo je poslova poput graviranja, izrade predmeta ili nakita po narudžbi i sl.

IMG_1942
Od nacrta do relikvijara

Iako je percepcija izvana da se glavni dio odvija u prodavaonicama u Bakačevoj i Jurišićevoj, to zapravo nije tako. Vodimo vas u radionicu zlatarnice, početne i završne točke svake ideje i provedbe.

IMG_2213

IMG_2157

‘Često se dogodi da netko vidi određeni nakit na Pinterestu, Instagramu ili na nekoj fotografiji, te bi volio ‘baš takav – ali bez ovog dijela’ ili pak ‘baš ovakav ali s ugraviranim datumom rođenja’. Tu nastupamo mi, gdje pronalazimo sredinu između naših mogućnosti i želja kupca.’ objašnjava Tomislav Rodić.

35Ogrlica ‘Nika’ – Starogrčka božica pobjede – ručni rad
VIŠE O BOŽICI POBJEDE

Budite slobodni obratiti se s upitom ili prijedlogom suradnje osobnim dolaskom na adresu Bakačeva 11 ili Jurišićeva 10 u Zagrebu ili na kontakt:

tel: 014814936
mail:  zlatarnicerodicinfo@gmail.com

Veselimo se vašem upitu!

SaveSave

SaveSave